Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Opakované angíny ...

Dobrý den, už 5 měsíců trpím hnisavými angínami už mám asi 5té antibiotika a jsem objednána k tonsilectomii ale termín se mi angínami stále odkládá , chtěla jsem se zaptat zde je normální po vysazení každých antibiotik že se angína po pár dnech zase vrátí. Stěry z krku mám vždy negativní s výsledkem fyziologická flóra i když mám plné mandle hnisu. Pred 3 mesici mi v odběru EVB,CMV vyšlo že jsem prodělala onemocnění ale není to akutní, nemůže to být nějak s tím spojené? Díky

Odpovědi na otázku

Při vleklých angínách je zánět v hloubce mandlí, proto také mohou být stěry negativní a proto také antibiotika obtížně pronikají dovnitř zánětu a nemají dobrý účinek. Takže se jako řešení nabízí tonzilektomie. Infekci CMV a EBV prodělá většina lidí, často probíhá bezpříznakově nebo jen s mírnými projevy. V krvi zůstábají protilátky, které svědčí o tom, že se člověk s těmito viry setkal. Pravděpodobně to s vašimi obtížemi nesouvisí.